Вход | Регистрация

Парламент няма, но дебати има

Парламент няма, но дебати има
Снимка: Булфото

Парламентът може и да не заседава, но усилена работа кипи около и извън пленарната зала.

ГЕРБ провежда среща със синдикати и работодатели. Следобед синдикати и работодатели имат среща и с останалите парламентарни групи. Поканата е от председателя на парламента Михаил Миков.

В Народното събрание пък се проведоха консултации за законодателната програма до края на 42-рото Народно събрание. Те се наложиха, след като миналата седмица ГЕРБ и "Атака" решиха да бойкотират заседанията, припомня БНР.

Консултациите с парламентарните партии бяха в кабинета на председателя на  Народното събрание Михаил Миков. Той покани лидерите на парламентарните партии, а инициативата дойде от парламентарната група на ДПС, след като миналата седмица парламентът нямаше кворум и бяха провалени почти всички заседания на Народното събрание. От ГЕРБ се включиха в заседанието с 30-минутно закъснение.

От ГЕРБ настояха в дневния ред да бъде включена актуализацията на бюджета на Здравната каса с 500 милиона лева. Разговорите се провеждат във формат: лидерът на ДПС Лютви Местан, председателят на БСП Атанас Мерджанов и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева. Депутатите от "Атака" не участваха в преговорите.

Накрая председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов посочи, че и трите групи са поели ангажимент да не внасят предложения за включване на допълнителни точки в дневния ред. Ако има предложение за актуализация на бюджета на НЗОК и на съответната част на държавния бюджет, сме готови да участваме в разискванията, добави той, цитиран от БТА.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар