Вход | Регистрация

Партиите стартират еврокампанията

БСП откриват "сезона" със зрелищен спектакъл в НДК пред Мартин Шулц, а ГЕРБ ще се представят пред Жан-Клод Юнкер

Партиите стартират еврокампанията
Снимка: Thinkstock/Guliver

Предизборната кампания в България за европейски парламент започва точно месец преди изборите на 25 май. За място сред управниците на Европа се гласят 15 партии, 6 коалиции и 6-има независими кандидати. Общият им брой е 318  и те се надпреварват за 17 места в Брюксел.

Първи кампанията откриват БСП със зрелищен спектакъл в Зала 1 на НДК в присъствието на кандидата за председател на Европейската комисия на ПЕС Мартин Шулц. Със спектакъл на Нешка Робева България без цензура също ще открие кампанията си днес от Пловдив.

НФСБ стартират днес в Бургас. В събота БАСТА започва кампанията си на връх Шипка, Реформаторският блок и ДПС със събор на Демир Баба Теке.

В неделя ГЕРБ ще открие надпреварата в столичната "Арена Армеец". Старт на кампанията ще даде кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Предизборната кампания трябва да приключи 24 часа преди изборния ден.

С бюлетина №15 ще се яви на изборите за европейски депутати "Коалиция за България". ГЕРБ получи №18, №29 се падна на Движението за права и свободи, а последната парламентарно представена в момента партия "Атака" изтегли №20.

Коалицията между България без цензура", ВМРО и ЗНС получи №28. Реформаторският блок изтегли №10, а АБВ на Георги Първанов ще търси успех с №13. ПП "Синьо единство" получи №9, а Националният фронт за спасение на България - №11.

С бюлетина №1 ще се гласува за ПП "Българската левица", №2 се падна на ПП "Глас Народен", №3 на ПП "Партия на зелените", №4 на ПП "Зелена партия", Николай Йовев – независим ще може да се гласува с бюлетина №5, №6 за ПП Християндемократическа партия на България, №7 се падна на Янаки Ганчев – независим, №8 - ПП Българска национално-патриотична партия, №12 - ПП БАСТА, №14 – Александър Райков Алексиев – независим, №16 – Виктор Папазов – независим, №17 – КОД, №19 – Евгения Банева – независим, №21 – ПП Съюз на комунистите в България.

За ПП Българска комунистическа партия ще може да се гласува в бюлетина №25, №26 е за Румяна Угърчинска – независим, №27 – ПП "Зелените", последният номер №30 остана за КП Националистически партии на България.

По повод старта на предизборната кампания президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление от 13:00 часа.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар