Вход | Регистрация

При обработени над 99% от протоколите: "Продължаваме Промяната” - първа сила

При обработени над 99% от протоколите: "Продължаваме Промяната” - първа сила
стоп кадър, БНТ

ЦИК очаква да пристигнат още пет районни избирателни комисии - Пловдив - град, Пловдив - област, София - област, Добрич и Стара Загора. Когато всички 31 РИК бъдат приети и проверени ще може да се обявят официалните резултати.

Политическата формация, начело с Кирил Петков и Асен Василев - "Продължаваме Промяната", води на предсрочните парламентарни избори. Това сочат данните на ЦИК към 18.30 ч. в понеделник след обработката на 99,51% от протоколите.

Според данните 25.65% от избирателите са гласували за ПП. ГЕРБ остава на второ място с 22.80%, а ДПС получава 12,92%. БСП е с 10.26% от гласовете. "Има такъв народ" е на пета позиция с 9.52% от гласовете. Още две партии влизат в 47-ото Народно събрание - "Демократична България" с 6.34% и "Възраждане" с 4.86%.

Останалите политически сдружения понастоящем не преминават четирипроцентния праг. Преброяването на гласовете продължава.

В изборите за президент досегашният държавен глава Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат, води с 49.45%. Подкрепената от ГЕРБ независима кандидат-президентска двойка Анастас Герджиков и Невяна Митева е на второ място с 22.85%, което означава, че предстои балотаж следващата неделя. Трети е кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ, за когото според данните към 16.30 ч. са гласували 11.51%.

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар