Вход | Регистрация

Първите 100 дни от управлението на фокус

Това беше акцентът на словото на Пл. Орешарски пред Съвета на ПЕС

Първите 100 дни от управлението на фокус
inews.bg/Марио Евстатиев

Визията на министър-председателя Пламен Орешарски за първите 100 дни от управлението беше фокусът на словото на българския премиер пред Съвета на ПЕС, информират от пресслужбата на министерски съвет.

Премиерът изрази надежда, че за това време някои от тях ще се изпълнят, а по други ще има напредък. В края на годината целият пакет от мерки ще бъде актуализиран с оглед на сложната обстановка в страната. "На моето правителство се падна случая да има най- трудните 100 дни в сравнение с предходните”, отбеляза премиерът Орешарски.

Министър-председателят говори и за очакванията си от Европейската комисия и колегите му в Брюксел. Орешарски отбеляза, че на предстоящия Европейски съвет две от трите точки са в центъра на мерките и на българското правителство. Това са - овладяването на младежката безработица и подпомагането на малкия и среден бизнес за по- лесен достъп до финансови ресурси. 

Премиерът обяви намерението си да присъства на координационната среща на премиерите от левицата преди заседанието на Европейския съвет. "Ще подкрепям всяка инициатива, която е добра за всички и води до добри резултати”, добави премиерът.

"Успехът на правителството на Пламен Орешарски ще е и наш успех”, заяви председателят на Групата на Социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода. Той изрази големите си очаквания от кабинета. Според него правителството трябва да покаже, че е по- различно от предходното, че може да се справя по- добре, че се бори за демократични институции, за силно гражданско общество и за развитие на страната.

Председателят на ПЕС-Жени Зита Гурмай също поздрави Пламен Орешарски. Тя специално се обърна към протестиращите българи. Призова ги да проявят търпение и изрази увереност, че премиерът Орешарски е готов да води диалог. "Проявите малко търпение, преди да искате смяна на правителството”, каза Гурмай.

"Не трябва да подценяваме общественото настроение. Важният въпрос е какво очакват от нас гражданите. Очакват конкретни отговори”, каза председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар