Вход | Регистрация

Р. Плевнелиев: "Правителството, макар и в оставка носи отговорност"

Р. Плевнелиев: "Правителството, макар и в оставка носи отговорност"
Снимка: Булфото

Правителството, макар и в оставка, носи пълна отговорност за обстановката до назначаване на нов кабинет, заяви президентът Росен Плевнелиев в началото на извънредния Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/ днес. Чрез свикването му държавният глава използва още един от механизмите, които му дава Конституцията, в опит политиците да седнат заедно и да намерят изход от кризата и да чуят исканията на протестиращите.

Плевнелиев свика КСНС в условията на политическа и социална криза, а участниците в заседанието на "Дондуков" 2 обсъждат рисковете и заплахите за сигурността и стабилността на страната. Плевнелиев вече няколко пъти подчерта, че тази седмица е най-важна и решаваща за държавата.

На срещата дойдоха външният министър в оставка Николай Младенов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, министърът на отбраната в оставка Аню Ангелов, министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов и министърът на финансите в оставка Симеон Дянков.

Пред журналистите Дянков каза, че е подготвен пълен анализ на финансовото състояние на държавата в момента, който е качен на интернет страницата на Министерството на финансите. Според Дянков твърденията за проблеми с фискалния резерв са спекулации и той е на стойност малко над 4 милиарда лева. Няма никакви причини за притеснения относно финансите на държавата, повтори Дянков и обвини социалистите в спекулации.

Всички парламентарни партии до момента отказват да носят политическа отговорност за управлението на страната през следващите два месеца.

В същото време стана ясно и, че премиерът в оставка Бойко Борисов е приет в Правителствена болница с хипертонична криза и кръвно – 190/110.

"Овладяваме кръвното с медикаменти. Посъветвах го да поседи в болницата за един-два дни, за да го наблюдаваме. Препоръчах му и да ограничи спорта за няколко дни. Днес следобед или утре сутринта ако е нормализирано състоянието му, ще бъде изписан", заяви за БНР доц. Любомир Спасов, директор на Правителствена болница.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар