Вход | Регистрация

Регионална антена на ЕП

Регионална антена на ЕП
Снимка: Север.бг

Информационното бюро на ЕП за България организира т. нар. регионална антена на ЕП във Велико Търново (под надслова "Дни на Европейския парламент") в периода 6—8 юни. Община Велико Търново е официален партньор на събитията.

Основна тема на дните на Европейския парламент във Велико Търново е "Регионално развитие и заетост в ЕС — перспективи за България след 2014 г."

Програмата на регионалната антена включва безплатна прожекция на филма "Луиз Вимер" на 6 юни, регионално студентско състезание и публична дискусия с участието на членовете на ЕП Моника Панайотова (ЕНП, ГЕРБ) и Димитър Стоянов (независим, НДП). Програмата завършва на 8 юни с регионално състезание "Евроскола". Информационен щанд с материали на Европейския парламент пред Община Велико Търново ще очаква гражданите на 7 и 8 юни.

Регионалната антена започва с гала вечер на наградата ЛУКС 2012 на Европейския парламент с безплатна прожекция на филма "Луиз Вимер" (Франция) на 6 юни, четвъртък, от 19:00 часа в Голямата зала на Община Велико Търново. Филмът, който спечели наградата за дебют "Сезар" през 2013 г., проследява историята на 50-годишната Луиз Вимер, която трябва да започне живота си отначало след драматичен обрат, оставил я без дом и с огромен дълг. Вход свободен за всички.

На 7 юни в Интерхотел "Велико Търново" ще се състои второто регионално студентско състезание с участието на 5 отбора от университети от Велико Търново, Шумен, Русе, Свищов, Габрово, Варна и Добрич. Журито, в което ще се включат членовете на ЕП Моника Панайотова и Димитър Стоянов, ще избере най-добрите, които като награда ще посетят Европейския парламент в Брюксел през есента. Състезанието ще се състои в Зала "Преслав" на Интерхотел "Велико Търново". В 12:15 часа започват дискусиите между студентите, които ще бъдат открити за широка публика и медии. Резултатите ще бъдат обявени на официална пресконференция в същата зала в 15:30 часа.

На 7 юни в 17,00 часа започва публична дискусия "Регионално развитие и заетост в ЕС — перспективи за България след 2014 г." с участието на членовете на ЕП Моника Панайотова (ЕНП, ГЕРБ) и Димитър Стоянов (независим, НДП). Те ще представят позициите на ЕП относно перспективите за регионално развитие и заетост през следващия бюджетен период (2014—2020 г.) и възможностите, които те предоставят на България.

Информационното бюро кани за участие във форума представители на регионалните институции, на неправителствения сектор и на браншовите организации, журналисти, както и заинтересувани от темата граждани. Форумът ще се състои в Голямата зала на Община Велико Търново.

На 8 юни в 9:15 часа в зала "Плиска" на Интерхотел "Велико Търново" започва регионалното състезание "Евроскола" с участието на 9 отбора на средните училища от област Велико Търново и Габрово. Победителите ще спечелят участие в симулация на заседание на Европейския парламент в Страсбург за 24 ученици от своето училище.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар