Вход | Регистрация

"Метаморфозите" на Пепа Георгиева

"Метаморфозите" на Пепа Георгиева
Снимка: Север.бг

За пореден път Клуб за културни инициативи "Таралеж" ни среща с прекрасно съвременно изкуство, а именно с провокиращите и емоционални фотографии на Пепа Георгиева. 

913334

"Подбрала съм снимки от танцова фотография. В танца има голямо движение, а когато има движение има и фантазия. Когато човек направи едно движение и ти го снимаш не, за да запазиш движението, а за да запечаташ чувството от движението. След това, когато видиш тези снимки, можеш да видиш много неща. Можеш да се отпуснеш и да видиш неща, които не виждаш всеки ден в нормалния оптичен живот. Исках да покажа точно тези снимки и в България. Много бих се радвала да разбера какво мислят хората по въпроса тук, да открият фантазиите си пред мен", сподели за Север.бг фотографът Пепа Георгиева и прикани всички посетители на изложбата да попълнят книгата й за впечатления.

"По погрешка" Пепа Георгиева започва да се занимава с фотография от 6-ти клас, тъй като много искала да й купят китара за рождения ден, но такава в магазина нямало и й купили фотоапарат Smena 8M.

Учи класически изобразителни изкуства в художествена паралелка в Лом, където е отраснала, след това се премества във Велико Търново, където записва Икономика. Завършва и заминава за Австрия, където специализира Графичен дизайн, Медийна информатика. Вече повече от 5 години се занимава професионално с фотография, не само като изкуство, но и като професия. Допълва образованието си с гейм дизайн и анимация. 

Запознава се със съпруга си, който също е българин и се занимава с изкуство, по време на едногодишния си престой в Мадрид. От тяхната любов се ражда син.

Пепа Георгиева е художествен фотограф и визуален артист. Вдъхновява я природата и човекът в неговия микрокосмос. За нея самият човек е изкуство, чувство и душа, а не просто външност. 

Не е случен фактът, че живеещата от дълги години в Австрия, Пепа Георгиева, избира именно "Таралеж" за място на своята първа изложба в България. 

913324

"Лятото на миналата година чух за пръв път за Клуб "Таралеж". Много ми допадна идеята за развитие на културата във Велико Търново и най-вече това, че не само излагат картини, но и предлагат беседи, творчески работилници. Много се радвам, че имам възможност да изложа част от нещата си тук. За мен това е обогатяване на култура в града, което е много важно", споделя авторката и признава, че не чувства Виена като свой дом, но ще остане там, защото иска да продължи да се занимава с изкуство и да печели от това.

През миналата 2012 година Пепа Георгиева става съосновател на художествена група във Виена, а в началото на тази година става член на IG изящни изкуства, след което основава студио за художествена фотография, графика и пост-продукция.

Подписва фотографиите си с "Art of minds" - "различните видове мислене, различни глави, защото всеки вижда нещата различно.

Може да разгледате част от изложбата на фотографа Пепа Георгиева в нашата фотогалерия тук, а цялата експозиция може да посетите в Клуб "Таралеж" до 23 май.

Още работи от Пепа Георгиева на artofminds.net

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар