Вход | Регистрация

2012-та и нейният край

2012-та и нейният край
Снимка: Север.бг

Пак дойде Нова Година. Май взе да идва все по-бързо, а? Докато се усетим и още една година се е изнизала… А тази определено беше изпълнена с вълнения. Не ни стигнаха наводненията, земетресенията и лютата зима, която ни връхлетя (неочаквано както обикновено), ами отгоре на всичко ни налегна и паниката около края на света. Него пък така и не го дочакахме. Нищо следващия път!

Като цяло никак не ни беше спокойно и "широко около врата” през 2012-та. И все пак вече наближава финалът, който чакаме с огромно нетърпение и неспокойствие.

Всички сме в очакване на новогодишната баница и късмета, който ще ни се падне от нея. Едни мечтаят за пари, други за любов. Всеки иска това, което му липсва.

Вярно късметът е важен, но не са ли по-стойностни делата ни? Не предопределяме ли сами съдбата си чрез собствените си действия през годината? Според мен вместо да се надяваме на добър късмет от баницата, трябва в новогодишната нощ да си направим равносметка. Само за и пред себе си. Не е нужно, никой друг да знае за това.

Просто трябва да помислим над хубавото и лошото, което ни се е случило през отминаващата вече година. Да видим дали е била успешна или има какво още да се желае. Постигнали ли сме целите си, съумели ли сме да се справим с трудностите…

След като поразсъждаваме над собствената си личност, идва ред и на другите. Бяхме ли добри с близките си? Показахме ли обичта към децата си, доказахме ли уважението и признателността към родителите си?

Всички тези мисли са по-важни от новогодишния късмет. Така че, преди да бие полунощ и да разлеете шампанско по чашите, отделете няколко минути за кратък, но безценен "разговор” със себе си, за да знаете за какво да се подготвите и на какво наистина да се надявате за напред.

Весело посрещане на 2013-та година!

 

_________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 

 

 

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар