Вход | Регистрация

Красива приказка с "Пепеляшка"

Красива приказка с "Пепеляшка"
Снимка: Север.бг

Красива приказка! Такава беше вчерашната вечер за зрителите на балета на лед, с постановката "Пепеляшка", на сцената на Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново.

Историята на красивото момиче, което е подтискано от мащеха си и сестрите си, попада на бала в двореца, изгубва пантофката си, но принцът го намира по нея, бе поднесена от Руския национален балет на лед от Санкт Петербург по изящен и изпълнен с чувство за хумор начин.

Балетистите получаваха доста често аплодисменти от публиката, което бе гаранция, че спектакъл е повече от прекрасен.

Отново, както и за "Лешникотрошачката" за приказната атмосфера на "Пепеляшка" допринесоха и сцената, превърнала се в ледена пързалка, и великолепните декори и костюми, и красивата игра на балетистите.

 1443173

В балета на лед на Санкт Петербург участват европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, също и 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като "Господарите на спорта в Русия", заради многобройните им победи на състезания.

Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Танцували са както в големи зали, така и в по-малки театри, където да замразиш сцената и да играеш, танцувайки на нея, е истинско предизвикателство.

Обичани са в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Чуждестранните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, автентични костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц с музиката на големия руски диригент Leo Korkhin.

На 29 ноември танцьорите на лед ще се изявят на сцената на Националния дворец на културата в София.

Гастролът на руския балет у нас е под патронажа на извънредния и пълномощен посланик на Русия в България Н.П. Юрий Исаков. Организатори са АРТ.БГ. Север.бг бе медиен партньор на събитието. 

1443166

1443158

Разгледайте в нашата фотогалерия снимки от "Пепеляшка" във Велико Търново.

 

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар