Вход | Регистрация

Международният джаз фест в Боровец тази година ще е с един ден повече

Международният джаз фест в Боровец тази година ще е с един ден повече
pixabay

Международният джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец тази година ще е с един ден повече. Събитието ще се проведе между 4 и 9 август, а богатата програма предлага по три концерта всяка вечер.

Фестивалът ще открие Бигбенд Благоевград със специалното участие на победителката във формата "Гласът на България" Жаклин Таракчи. През останалите фестивални вечери на сцената ще се качат още Васил Петров и квартет, "Дърти пърчис", Бразилиадо и Надя Тончева, квинтет "Джазаница" и др.

В международния фестивал ще участват и чуждестранни изпълнители, сред които Джайв Ейсис (Великобритания), 4th Element (Индия), както и Роберто Фонсека от Куба, който тази година изнесе три концерта в България. За първи път у нас ще гостуват и братя Васерфур от Германия.

Фестивалът има и съпътстваща програма, която включва джемсешъни всяка вечер след края на концертите. На 5 и 6 август също така ще се проведат разговори с Георги Господинов и Анджела Родел, които бяха отличени с международната литературна награда "Букър".

Цялата програма на фестивала можете да видите тук:

Международният джаз фестивал в Боровец тази година ще е с един ден повече



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар