Вход | Регистрация

Синтия Никсън и Кристин Барански ни канят в „Позлатената епоха“

Синтия Никсън и Кристин Барански ни канят в „Позлатената епоха“
HBO

Актрисите Синтия Никсън и Кристин Барански ни връщат в миналото, за да ни запознаят с американската позлатена епоха. Време на огромни икономически промени и конфликт между старите и новите методи за управление на огромни състояния. Около това се върти новият оригинален сериал на НВО "Позлатената епоха", който ще се разпише с премиера на 25 януари.

Годината е 1882 г. След смъртта на баща си младата Мариан Брук (Луиза Джейкъбсън) се мести от провинциална Пенсилвания в Ню Йорк, за да живее при лелите си Агнес ван Рейн (Барански) и Ада Брук (Никсън). Неин придружител е Пеги Скот (Дени Бентън) - амбициозен писател, търсещ ново начало. Мариан неволно се замесва във враждата между една от лелите си и нейните богати съседи – семейство Ръсел (Морган Спектор и Кари Куун). Изправена пред свят на ръба на модерната епоха, Мариан трябва да реши дали ще следва установените правила на обществото или ще си проправи собствен път.

В актьорския състав влизат още Таиса Фармига ("Монахинята"), Блейк Ритсън ("Демоните на Да Винчи"), Саймън Джоунс ("Абатството Даунтън"), Хари Ричардсън ("Полдарк"), Томас Кокерел ("Приключенията на Ерол Флин") и Джак Гилпин.

Поредицата се разгръща в девет епизода.

Създател, сценарист и изпълнителен продуцент на "Позлатената епоха" е Джулиан Фелоуз, известен с работата си по "Абатството Даунтън". Зад сценария стои и Соня Уорфийлд, а режисурата е поверена на Майкъл Енглер и Сали Ричардсън-Уитфийлд

"Позлатената епоха" е копродукция между HBO и Universal Television.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар