Вход | Регистрация

Традиционни танци и бойни изкуства за китайската Нова година

Институт "Конфуций" ще отбележи Годината на овцата с тържество и лекция по вингчун

Традиционни танци и бойни изкуства за китайската Нова година
Getty Images

Китайското бойно изкуство вингчун ще бъде тема на публична лекция в Институт "Конфуций" във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" по повод отбелязването на китайската Нова година. Лекцията ще изнесе майстор Станислав Багалев, ръководител на ЕВТО – България (European WingTsun Organisation (EWTO).

"Традицията на Китай, въплътена в бойното изкуство за самоотбрана вингчун” и демонстрация на бойното изкуство ще се състоят на 19 февруари от 15.00 ч. в Института, Корпус 5, зала 108 В. Публиката дори ще има възможност  да се включи в изпълнението на някои практически упражнения.

На следващия 20 февруари от 17.30 ч. в Голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе и тържество по случай Годината на овцата/козата – 2015 г. В програмата са включени различни традиционни танци, демонстрации на бойни изкуства, викторина и дегустация на китайска храна.

Традиционен китайски танц с ветрила, арменски танц и премиерен танц ще изпълни балетна формация "Търговище" при Младежки дом – гр. Търговище. Ще има още танц на малцинството и от тибетската област, модерен китайски танц и съвременни китайски песни.

Възпитаници на Присъединеното училище по тайдзицюан, Ян стил – гр. Стара Загора с директор Тихомир Тодоров, ще направят демонстрация на тайчи. Демонстрация на вингчун ще направи шъфу Станислав Багалев.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар