Вход | Регистрация

Три поколения жени подредиха изложба

Три поколения жени подредиха изложба
Снимка: Север.бг

Баба, майка и внучка подредиха цветна изложба "Ръчна тъкана импресия" във фоайето на РНБ "П. Р. Славейков" във Велико Търново. Трите поколения приложнички са Надежда Чаталова, Миглена Чаталова и Симона Павлова и творят в Тъкачницата на Самоводска чаршия.

Идеята за изложбата дошла преди много години на Миглена, но постоянно изниквало нещо непредвидено. Въпреки, че най-възрастната от трите - Надежда, е в лошо здравословно състояние и, че в сградата се прави ремонт най-накрая идва времето изложбата да се случи, въпреки всичко, и то в навечерието на хубавия женски празник - 8 март.

"Излагаме ръчно тъкани шалове, направени предимно от мен. Те са всъщност като ритуалните кърпи за кръщенета и сватби. Преминали през поколенията в днешно време те се използват като хубав аксесоар. Едни много хубави шалове, които можете да използвате за всякакъв повод, по всяко време. Могат да се носят в спортно облекло, а ръчните бели шалове с ажурена техника са изключително бижу за един официален тоалет", споделя Миглена в началото на изложбата.

В експозицията може да се видят красиви стъклени вази, свещници и лампи, изрисувани от Надежда. 14-годишната Симона се представя с няколко керамични съда. Женската енергия се усеща много в изложбата. Освен към нежната половина от човечеството, тя е насочена и към мъжете, за да се вдъхновят и видят какво могат да подарят на обичаните си жени.

"Майка ми и дъщеря ми са еднаква зодия и много си приличат, родени са в един и същи месец. Способни са да ме изкарат извън равновесие. Много са близки и много се подкрепят, понякога се обединяват срещу мен. Имаме търкания, но това са нормални неща. Като цяло много се обичаме и подкрепяме. Определено е много трудно да работиш с роднини, но ние трите сме много добър екип", отговаря Миглена на въпроса как се разбират и работят заедно три поколения жени.

Изложбата "Ръчна тъкана импресия", заради ремонта, ще остане до събота, 9 март.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар