Вход | Регистрация

В Прелом ще строят паметник

В Прелом ще строят паметник
Снимка: Булфото

Паметта на загиналите във войните жители на с. Прелом ще бъде почетена с издигане на паметник. Решението за това е взето по повод 100-годишнината от началото на Балканската война, по предложение на кмета на Ловеч Минчо Казанджиев.

Предложеният от кметския наместник на селото Венета Кисьова терен в централната част на населеното място е одобрен от общинския експертен съвет по устройство на територията и от обществения съвет в селото още през юни. Вариантът за композиция също е подкрепен.

В прелом няма други паметници. Идеята за този е на кметското наместничество и на клуб "Гражданска инициатива за развитие на село Прелом”. Разкрита е банкова сметка за набиране на средства от дарения. Подготвени са и всички необходими по Закона за устройство на територията документи за започване на процедурата по утвърждаване на терен за ситуиране и монтиране на паметника.

За да стане намерението факт, е необходимо съгласие на общинския съвет, след което искането заедно с необходимите документи трябва да се внесе за становище в областната комисия "Военни паметници”, а изготвеният инвестиционен проект след одобряване от Общинския експертен съвет по устройство на територията да се изпрати на министъра на отбраната за съгласуване.

Предложението ще бъде гледано в три от постоянните комисии – по образование, култура, младежта и децата, по общинска собственост и по устройство на територията, комунални дейности и околна среда.

________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: радио зетра
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар