Вход | Регистрация
Русе 21°C

1600 семейства в Ловеч се газифицираха

По данни на газовия доставчик, за 15 г. битовите абонати са спестили над 21 млн. лева

1600 семейства в Ловеч се газифицираха
Снимка: sxc.hu

1600 са газифицираните домакинства в Ловеч, а по 55 км газопроводи природният газ достига до 8000 жилища в града, съобщават от доставчика на синьо гориво в региона.

Един от първите газифицирани градове в България е Ловеч. Инвестиции в изграждане на инфраструктурата в града се влагат от 15 години. Постоянната топла вода и контролираното с програматор отопление са едни от основните предимства, които oпределят избора на семействата.

По данни на доставчика, от началото на газификацията на Ловеч през 1997 година битовите абонати са спестили над 21 милиона лева.

Училища, болници и хлебопекарни са само малка част от абонатите на газовото дружество. За петте месеца на 2013-та година те са платили сметки с почти 2 милиона лева по-малко, отколкото ако продължаваха да използват нафта и мазут в своята дейност.

Мерките за енергийна ефективност и спестявания на национално равнище включват като приоритет използването на природен газ в бита. Увеличеното потребление на синьо гориво подобрява енергийната сигурност, тъй като намалява нуждата от първични ресурси, защото елиминира загубите от пренос и разпределение.

За периода 2008–2012 г. у нас са постигнати спестявания от крайното енергийно потребление в размер на 6,4%, което се равнява на 5195 GWh/годишно.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар