Вход | Регистрация
Русе 21°C

Без заплати в земеделския институт

Без заплати в земеделския институт
Снимка: sxc.hu

Без заплати за ноември и декември останаха работещите в Институтът по земеделие и семезнание "Образцов чифлик” – Русе, информират от Министреството на земеделието /МЗХ/. Причината - наложени санкции заради деветима членове на Дирекционния съвет, които са си гласували допълнителни коледни възнаграждения в размер на 300 лева на човек за "редовно и активно участие в заседанията през годината”.

Според проф. Петър Славейков, председателят на Селскостопанска академия /ССА/, решението на Съвета е в нарушение на заповед на министъра на земеделието и храните, в която се забранява изплащането на бонуси във второстепенните бюджетни разпоредители на аграрното ведомството.

На другите структури на ССА на работещите вече са преведени заплатите за ноември и декември 2012 г.

Ръководството на Акедемията се е справило с наследената тежка финансова ситуация и аграрната наука започва новата 2013 година без задължения, оповести още проф. Славейков. Средствата са осигурени от икономии в бюджета на Министерство на земеделието и храните и стриктната финансова дисциплина, наложена през последните шест месеца в Академията.

Директорите на научните звена трябва да представят план за приоритетите до края на юни 2013 г., в който да посочат как ще оптимизират разходите и увеличат приходите. Така ще стане ясно за какво и как ще се харчат парите, както целите и резултатите, които ще се постигнат.

 

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар