Вход | Регистрация
Русе 21°C

Задържаха близо 5 000 кутии контрабандни цигари

Те са открити в автомобил и автобус при проверка на митничари на "Дунав мост"

Задържаха близо 5 000 кутии контрабандни цигари
Агенция "Митници"

Осем мастербокса цигари в насипно състояние са задържали снощи служителите на Митница Русе при "Дунав мост". Те направили проверка на лек автомобил с българска регистрация, в който пътували двама  румънски граждани. И след щателна проверка установили, че в колата са натъпкани стековете. При изваждането им са преброили 3970 кутии от две известни марки, без акцизен бандерол.

 

Кутиите са с надпис "DUTY FREE" и би трябвало да са предназначени за продажба в безмитни валутни магазини, но всъщност са отклонени от специфичното си търговско предназначение. Така от нелегалната търговия с тях нарушителите реализират печалба, не само от неплатен акциз, а и от неплатени мита и ДДС.  

Само неплатеният за тях акциз възлиза на 8 020 лева, са изчислили специалистите.

По случаят е образувано наказателно производство, съобщават от Агенция Митници. Разследването се води от разследващ митнически инспектор. В хода на разследването е установено, че единият от  двамата румънци вече е залавян на митнически пункт Силистра  с голямо количество нелегални  цигари и е осъждан за това. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура- Русе.

Отново вчера на ГКПП "Дунав мост" служители на Митница Русе се натъкнали на 790 кутии цигари. Те са намерени при проверка на автобус с румънска регистрация, пътуващ от Гърция за Румъния. Били са скрити  в тоалетната на возилото, във фабрична кухина и в помещението за почивка на шофьорите.

По случая е уведомена прокуратурата и е образувано незабавно производство.

 

  _________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Агенция Митници
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар