Вход | Регистрация
Русе 21°C

Основните храни с различни ценови тенденции

Основните храни с различни ценови тенденции
Снимка: Булфото

Според данните от последния анализ на Министерството на земеделието и храните (МЗХ), отново са налице разнопосочни движения в цените на шестте основни хранителни продукта (захар, олио, брашно, яйца, агнешко месо и пилешко месо), пише Econ.bg.

Докато в предходната седмица (30 януари – 6 февруари 2013 г.) движенията на стойностите следваха стари тенденции, в рамките на последния проучван период (6-13 февруари 2013 г.) някои от тях са сменили курса. Това важни основно за месата.

Търговските стойности на продуктите са изчислени на базата на средните им цени в мрежата на големите търговски вериги (ГТВ) и на другите търговски обекти (ДТО).

Изненадващ спад е отбелязан в цената на пилешкото месо, което и през миналата седмица следваше тенденцията си на поскъпване. В периода 6-13 февруари охладеното пиле е поевтиняло с 5 ст./кг, а замразеното – с 1 ст./кг.

Трите основни разфасовки на агнешкото месо пък следват три различни курса на движение на цените. Докато в предходния период и трите поскъпнаха, тази седмица цената на цялото агне се запазва, бутът поскъпва (с 13 ст./кг), а агнешката плешка поевтинява (със 7 ст.).

При останалите храни – цената на слънчогледовото олио отново леко е спаднала (с 1 ст.), след като миналата седмица не отбеляза промяна. Стабилни са останали търговските стойности на захарта, брашното и яйцата – размер M и размер L. 

Подробно за цените и тяхното движение на пазара, прочетете ТУК.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 

 

 

 

 



Източник: Econ.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар