Вход | Регистрация
Русе 21°C

Безплатни консултации за алергия през октомври

В Русе консултациите ще се проведат на 4 и 6 октомври, а в Плевен те ще са на 18 същия месец

Безплатни консултации за алергия през октомври
Снимка: sxc.hu

Българското Дружество по Алергология e организатор на кампанията "Алергията е лечима". През октомври в Плевен и Русе ще се извършат безплатни консултации за алергия. В Плевен те ще се проведат на 18 октомври в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" , ул. "Ген. Владимир Вазов". На 4 и 6 октомври в ДКЦ 1 на ул. "Независимост" 2 ще се проведат в Русе.

Важното за тези консултации е, че при необходимост на пациентите ще бъде правена напълно безплатна кожно – алергична проба.

В прегледите могат да участват всички на възраст от 5 до 55 години; пациенти със сезонни или целогодишни оплаквания от страна на носа и очите (сенна хрема, конюнктивит и др.); пациенти, които се оплакват от: бистра носна секреция, запушен нос с различна по степен тежест, кризи на внезапно кихане, сърбеж на носа и небцето, сълзене и зачервяване на очите; пациенти с подозрение за алергична астма: епизоди на задух, суха кашлица, свиркащо дишане.

Консултация се отнася за пациенти, които до момента не са консултирани от специалист алерголог. Изисква се предварително записване, което започва от 26 септември на телефон  082/ 81 42 90 в Русе и на 91 - 0898 63 69 92 в Плевен.

Световната здравна организация прогнозира, че до 2050 година 50% от населението на земята ще бъде засегнато най-малко от една алергична болест. Между 30 – 40% от европейците са алергични, цифра, която се е удвоила през последните 20 години. 15 – 20% от тези пациенти имат прояви на тежък алергичен ринит, който, ако не бъде лекуван, може да се усложни със синузит, носна полипоза, астма.


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар