Вход | Регистрация
Русе 21°C

Кратката отпуска скъсява живота ни и дори може да ни убие

Кратката отпуска скъсява живота ни и дори може да ни убие
pixabay
Повече за:

Според последни проучвания на кардиолози от Университета в Хелзинки, кратките годишни отпуски могат да имат сериозни и дори фатални последици за здравето.

За да избегнем риска за здравето си, е необходимо всяка година да си осигуряваме минимум четири седмици почивка.

Липсата на достатъчно отдих, дори при хора, които са в добро здраве и водят природосъобразен начин на живот, може да увеличи риска от сърдечносъдови заболявания.

Изследването на финландските учени

В изследването на финландските учени са участвали 1222 мъже на възраст над 40 години. Сред тях имало както здрави хора, така и такива с наднормено тегло и нездравословни навици, които са изложени на риск от сърдечносъдови заболявания. Резултатите от изследването показали ясна връзка между продължителността на живота и размера на годишната отпуска на участниците. Оказало се, че дори и здравите хора, които ползвали по-кратки отпуски, умирали по-рано в сравнение с тези, които си осигурявали по-дълги периоди на почивка.

Тези заключения подчертават важността на достатъчния отдих за поддържане на доброто здраве. Независимо от здравословното състояние и начина на живот, осигуряването на достатъчно време за почивка всяка година е ключово за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания и за удължаване на живота.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар