Вход | Регистрация

Русе 21°C

Отделението по неонатология в МБАЛ - Русе става на 50 години

Висококвалифицираните специалисти са подготвени да помогнат при всякакви проблеми на новородените

Отделението по неонатология в МБАЛ - Русе става на 50 години
МБАЛ - Русе

Половинвековен юбилей чества утре отделението по неонатология на Многопрофилната болница за активно лечение в Русе. Тържественият повод ще бъде отбелязан в 14 часа в конферентната зала на хотел "Рига", а събитието ще бъде уважено от заместник-министърът на здравеопазването д-р Минчо Вичев, депутати и специалисти в областта на неонатологията от цялата страна.

В тържествената програма участие ще вземат състави от националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в Русе, а доц. Боряна Слънчева, която е национален консултант по неонатология и началникът на клиниката по неонатология в Института по педиатрия доц. Ралица Георгиева ще изнесат доклади по темата. Ръководството на МБАЛ - Русе кани всички да се включват в честването и предварително благодари за присъствието.

 

Отделението по неонатология в русенската болница е разкрито през месец юли 1961 година, а е момента е най-големият междуобластен център в цяла Североизточна България. То разполага с 31 легла (6 интензивни и 25 физиологични) и е разделено на четири сектора - интензивен, физиологичен, изофизиологичен и такъв за специални грижи. Предлагат се богат спектър от методи за лечение и профилактика на новородените.

Любопитен факт е, че най-малкото отгледано в отделението по неонатология дете е било с тегло едва 630 грама. Началник на центъра, който разполага с модерна апаратура и екип от висококвалифицирани тясно профилирани специалисти, е д-р Нина Радкова.

______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



МБАЛ - Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар