Вход | Регистрация
Русе 21°C

Талантите от "Артистисимо" с поредна награда от фестивал

Трупата посвещава дейността си на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата 2019 г.

 Талантите от "Артистисимо" с поредна награда от фестивал
русе

Наградата за реализация на класика от Международния литературно-театрален фестивал "Вълшебната планета” - Слънчев бряг спечели Театър-школа "Артистисимо”. Това е трето поредно отличие за постановката на Александър Илиев "Джуджето Дългоноско” по В.Хауф. През юни с нея трупата взе две първи места за мъжка и женска роля в І възрастова група от Националния театрален фестивал "Климент Михайлов” - Русе.

На участниците във фестивала "Вълшебната планета” бе предоставена възможност за включване в различни майсторски класове.

Представители на всички състави участваха в лабораториума по творческа интерпретация, воден от Иглика Пеева. С десетминутни импровизации на тема "І галактически конкурс за талант” се включиха всички присъстващи трупи. На русенци беше предоставена възможността да закрият тържествения концерт по награждаването с етюда си за борбата между доброто и злото, завършващ с изобразяване на българския трикольор.

В срещите си с организаторите на фестивала, младите актьори от Театър-школа "Артистисимо” припомниха, че Русе е кандидат за Европейска столица на културата 2019 и подчертаха, че трупата посвещава дейността си за реализация на тази цел.

__________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар