Вход | Регистрация
Русе 21°C

76 събития за две години "Аз, градът"

76 събития за две години "Аз, градът"
Снимка: Община Русе

76 събития, обединили над 43 000 участници и зрители в 21 градски пространства за култура. Такава е равносметката за двете години реализиране на проект "Аз, Градът" - фестивал за съвременна градска култура в Русе. 

На заключителната среща стана ясно и, той ще бъде презентиран като важен компонент в европейското развитие на града, както и, че е един от най-устойчивите  проекти на Общината. Ще бъде продължен и с нови издания.

Русенски творчески екипи вече са поканени да представят продукти от фестивала "Аз, Градът” в други градове на страната. Форумът ще бъде представен и в европейската творческа инициатива "Душа за Европа” през септември в София.

"Аз, градът" се изпълнява от Общината с партньор Сдружение "Европейски пространства 21”. Той е финансиран по Оперативна програма  "Регионално развитие", схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ - "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”. Проектът е на стойност 779 721 лв., от които 662 661 лв. от ЕФРР, 77 960 лв. - от държавния бюджет на Република България и 39 100лв. от бюджета на Община Русе.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар