Вход | Регистрация
Русе 21°C

Аида "стъпва" грандиозно в Русе

Аида "стъпва" грандиозно в Русе
опера

Операта "Аида” на Верди ще бъде поставена за първи път през този сезон на сцената на Русенската опера.

Режисьор на грандиозния спектакъл е Огнян Драганов – име от новата генерация български оперни режисьори с успешна реализация в Европа и Южна Америка. Художник на костюмите е  утвърдения и обичан в България световен италиански художник-сценограф и костюмограф Салваторе Русо, който е поставял в най-големите оперни театри в Италия, цяла Европа и Америка.

Спектакълът ще дирижира големият български диригент Георги Димитров. Съзвездие от оперни гласове ще изпълнят главните роли – Владислава Гарвалова ще видим в ролята на Аида, Калуди Калудов ще изпълни своята знакова роля на Радамес, Нико Исаков ще бъде Амонасро.

В ролята на Амнерис гостува Силке Хартщанг от Германия, която през миналия сезон впечатли взискателната русенскаа публика с  участието си в ролята на Фенена от операта "Набуко” на Верди. Участват още солистите Пламен Бейков, Гиргина Гиргинова, Стоян Даскалов и др., хор, оркестър и балет на Държавна опера-Русе. В ролята на фараона дебютира солистът на операта-Калоян Христов. Хормайстор Стелиана Димитрова, хореография Марияна Захариева и Йордан Кръстев.

"Аида" се поставя на 12 юни, от 19.00 часа.

Билети се закупуват на касата на Орепата.

1304930

1304931



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар