Вход | Регистрация
Русе 21°C

Визия за бъдещето на Ивановските скални църкви

Представители на 10 държави ще участват в семинар на ЮНЕСКО в Румъния

Визия за бъдещето на Ивановските скални църкви

Визията за Ивановските скални църкви като обект, който надхвърля националните граници и има общочовешки измерения, ще бъде представена от директора на РИМ-Русе доц. д-р Николай Ненов на форум в румънския град Сибиу.

Обучителният семинар по управление на обекти на Световното културно наследство (Training Workshop on Managing World Heritage Sites) ще се проведе в периода 15 – 17 май 2012 г. Предвижда се в него да вземат участие представители от  Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Македония, Черна Гора, Румъния, Сърбия, Словения и Турция.

Организатори на международната конференция са Центърът за световно наследство към ЮНЕСКО, ICCROM и Министерство на културата на Румъния.

Семинарът е насочен към цялостното управление и мониторинг на обектите със световно културно значение, като за тези, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство преди 2005 г., се осъществява процес на допълнително остойностяване по критерии на организацията от 2006 г. (Statement of Outstanding Universal Value (SOUV)).

Ивановските скални църкви са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство през 1979 г.


______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 







Източник: Север.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар