Вход | Регистрация
Русе 21°C

Маратон на четенето с Георги Господинов

Велико Търново и Русе са включени в турнето на българския писател

Маратон на четенето с Георги Господинов
Снимка: Жанет 45

Георги Господинов ще посети четири български града в рамките на инициативата "Маратон на четенето" след Великден, съобщиха издателите му от "Жанет 45".

Писателят ще представи романа "Физика на тъгата", сборника с есета "Невидимите кризи" и последната си книга с разкази "И всичко стана луна" с четене и разговор във Велико Търново, Варна, Русе и Карлово.

Срещата във Велико Търново ще се проведе на 22 април от 18 часа в читалнята на Регионална библиотека "П. Р. Славейков".

Малко по-рано, от 16 часа, той ще бъде ВИП книжар за час в книжарницата на "Хеликон" в старопрестолния град.

На 23 април, международния ден на книгата и авторското право, от 18 часа Георги Господинов ще гостува отново в библиотека "П. Р. Славейков", но във Варна. По обед той ще посети и книжарница "Параграф 22", където ще пусне любим цитат от литературно произведение в специално поставената за целта кутия.

В Русе писателят ще се срещне с читатели на 24 април от 17 часа в книжарница "Хеликон" и ще направи четене от 18:30 ч. в зала "Култура" на Общината, а в Карлово ще бъде на 29-и в камерната зала на читалище "Васил Левски-1861г." от 18 часа.

Италианските литературни сайтове избраха неговата "Физика на тъгата” за една от трите най-важни книги, излезли през годината на полуострова. Романът е в номинациите на наградата Фон Резори. Немските вестници Франкфуртер алгемайне цайтунг, Зюддойче цайтунг, Тагесшпигел определят "Физика на тъгата” като образец за голяма европейска литература, лабиринт, от който не искаш да излезеш. Австрийското радио и телевизия избра романа сред 10-те най-добри книги за март 2014.

След няколкомесечно отсъствие и премиери в различни европейски градове, като Рейкявик, Рим, Венеция, Виена, Залцбург, Лайпциг, авторът на едни от най-четените български книги ще се срещне с читателите си в няколко български града в дните след Великден. Четене, разговор за литературата и емпатията, за писането, за тъгите ни, за книгите, които ни променят... Срещи, които се превръщат в събития.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар