Вход | Регистрация
Русе 21°C

Писателят Георги Константинов на гости в Русе

Писателят Георги Константинов на гости в Русе
РБ "Любен Каравелов" - Русе

Писателят Георги Константинов ще представи новата си книга "Човек за споделяне. Необикновени случки в моя обикновен живот" пред русенци на 23 април, вторник.

Инициативата е част от националните кампании "Походът на книгите" и "Маратон на четенето" и ще се проведе от 18 часа в Регионална библиотека "Любен Каравелов” – Русе. За автора и книгата ще говори литературният критик и преводач Огнян Стамболиев.

Книгата включва шестнадесет истории, които авторът определя като "споменна проза". Той споделя, че си е водил личен дневник в продължение на тридесет години, в който записвал своите преживявания, впечатления и чувства. В тези истински истории се говори за отчуждението между хората, безразличието към съдбата на другия, разказват се действителни, макар и понякога болезнени, преживявания.

Георги Константинов дава обективна оценка за себе си, признавайки както силните, така и слабите си страни, и разкрива какво е значението на читателите за поета и творбите му. Определя искреността и чувството за истинност като най-големите достойнства на "Човек за споделяне", които може би ще направят книгата интересна за читателите.

Георги Константинов е един от най-известните съвременни български писатели и поети. Роден е през 1943 г. в град Плевен. Автор е на над 30 стихосбирки и книги за деца. Стиховете му са превеждани на английски, японски, хинди, руски и немски. Работил е като заместник главен редактор на вестник "Народна младеж", главен редактор на списание "Родна реч" и главен редактор на списание "Пламък". Бил е главен секретар на Съюза на българските писатели. Той е и дългогодишен председател на българския ПЕН клуб.

Георги Константинов е носител на националната награда "Константин Константинов" за цялостен принос в детското книгоиздаване. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар