Вход | Регистрация
Русе 21°C

Римски пазар и пърформанси се правят по проект

"Аз, Градът" в две поредни години ще обедини поредица от иновативни културни идеи във форум на изкуствата

Римски пазар и пърформанси се правят по проект
Снимка: Община Русе

Възстановка на римски пазар на Сексагинта Приста, градът в рими, комедия на маските са само част от събитията съпътстващи проектът на Община Русе "Аз, градът"- фестивал за съвременно градска култура". Той се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие", схема "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития".
 

"Аз, Градът" е събитие, което в две поредни години ще обедини поредица от иновативни културни идеи във форум на изкуствата с уникални по съдържание форми. Обединява 31 събития.

Концепция е градът като отворена сцена. На нея ще се проведат редица театрални и музикални пърформанси, театър, хепънинг, мултимедийни спектакли, фотосесии, улични срещи, ще се подредят инсталации, ателиета, изложби и прочие. Сред по-интересните прояви са и тийнФест, "Джаз +" , Нарисувай ми град, Опера над Русе, Ало, града!

Тематичните модули са три - Градът край реката, Отражението на града и Ах, този ... град.

По проектът е заложена и видеовръзка с европейските столици на културата. За тази година това е Марибор, а за 2013 година Марсилия.

Събитията започва да се провеждат от 21 септември и ще продължат до юни, следващата година.

Общата стойност на проекта "Аз, градът" е над 842 000 лева. Съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е близо 716 000 лева, държавата дава над 84 000 лв., а Община Русе - 42 103 лв.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар