Вход | Регистрация
Русе 21°C

Специалния знак на UNICA получи Пламен Стоилов

Вчера беше официалното откриване на 74-ия Световен фестивал на любителското кино в Русе

Специалния знак на UNICA получи Пламен Стоилов
Снимка: Община Русе

Кметът Пламен Стоилов беше удостоен със специалния знак на UNICA /организация на любителското, студентското и нискобюджетното кино с некомерсиална цел/. Това стана на тържествената церемония по откриването на 74-ия Цна организацията, на които Русе ще бъде домакин през следващата седмица.

Призът беше връчен на градоначалника от президента на UNICA Жорж Фондьор в знак на благодарност за гостоприемството и отличната организация на събитието.

Г-н Стоилов припомни на участниците и гостите на фестивала, че точно в дунавския град е била първата кинопрожекция в България през далечната 1897 г. "Това превръща Русе в естествен домакин на този международен форум, който ще бъде още един силен аргумент в кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г”, допълни г-н Стоилов.

В рамките на програмата на фестивала през следващите 7 дни ще бъдат представени 162 любителски кинотворби на творци от 34 държави, след които Великобритания, Русия, Холандия, Южна Корея, Белгия, Македония, Хърватска и др. Наградите на победителите ще бъдат връчени на официална церемония на 1 септември.

_______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар