Вход | Регистрация
Русе 21°C

"Приказки от Псиландия" представят в Русе

Книгата за възрастни е сборник с мотиви за Любовта към хората и Радостта като рецепта за пълноценно живеене

"Приказки от Псиландия" представят в Русе
РБ "Любен Каравелов" - Русе

Новата книга на Стела Доковска "Приказки от Псиландия" ще бъде представен в Регионална библиотека "Любен Каравелов" – Русе на 10 декември, вторник, от 17:30 часа.

"Приказки от Псиландия” излиза през юни 2013 г. и представлява своеобразен сборник от приказки за възрастни, като по думите на писателката възрастта на читателите е условна - от под 5 до над 100 години.

По детски наивни, фантастични, реални или драматични всяка една от деветнайсетте приказки носи своето духовно послание и грабва читателя с теми колкото делнични, толкова и вселенски. Основни мотиви са Любовта към хората и Радостта като рецепта за пълноценно живеене.

Приказните й истории и герои я нареждат в съвременната българска литература до имената на Златина Билярска, Фани Пейчева и Никола Русев. Корицата и илюстрациите са дело на художника Дончо Дончев.

Стела Доковска е автор на театрална драматургия, поезия, проза и арт критика, както и на сайта www.art-stela.com. Завършила е СМУ "Проф. Веселин Стоянов” в Русе, специалност цигулка. През 1996 г. тя поставя своята авторска пиеса на първото издание на Ученическия театрален фестивал в Русе. Пиесата "Искам да сънувам живота си” печели две награди – за оригинална авторска идея и първа награда за женска роля.

През 2002 г. дипломира специалност Театрознание в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов”. Работила е в русенското радио "Темпо” като репортер и водещ на новинарски емисии, а по-късно като репортер в БНР и Радио България. Нейна авторска песен е представена в Нова телевизия в предаването "Почти полунощ е”.

Стела Доковска е съавтор в сборника "Познатата/непознатата българска драма”, публикуван през 2001 г., има публикации във вестниците "Утро” и "Жена”. Първата й книга с разкази "Седемте пътеки на човека” е издадена през 2009 година от ИК "Слово и знак”. Тя акцентира върху психологията на човека и проявленията й в различни фантастични или реални ситуации. Основна тема е деформацията на личността във взаимоотношенията й с околния свят. Живее и работи в София.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар