Вход | Регистрация
Русе 21°C

Една четвърт от кандидатите за митничари в Русе са жени

Една четвърт от кандидатите за митничари в Русе са жени
Агенция "Митници"

Близо една четвърт от кандидатите, допуснати до втори кръг за конкурса за митнически инспектори в Митница-Русе, са жени. Това стана ясно от списъците с 688 души, които ще се явят на тест за професионална компетентност и психологическа пригодност.

Поради огромния брой желаещи да заемат обявените 24 работни места, те ще бъдат разделени на три групи. Самият тест ще се проведе на 3 август в аулата на Русенския университет в различни часове.

Успешно издържалите теста ще преминат през трети кръг - интервю, което ще определи окончателно новите назначения.

Междувременно вчера около 300 държавни служители се събраха пред Министерството на финансите на протест срещу преместването на централната митническа администрация от София в Русе.

Протестиращите обявиха, че днес, 24 юли, ще има нов протест по същото време. Те разпространиха десет въпроса до финансовия министър Симеон Дянков и заявиха, че чакат реакция от министъра и представители на изпълнителната власт. 

Основното искане на протестиращите е да чуят от вицепремиера Симеон Дянков какви са аргументите за преместването на агенцията от София в Русе. Освен това те настояват за подробен разчет колко ще струва решението на данъкоплатците.

Протестът ще започне в 17.30 ч., когато експертите от Централното управление на митниците ще потеглят отново към Министерството на финансите.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар