Вход | Регистрация
Русе 21°C

Международно биенале "Изкуството на миниатюрата" в Русе

Най-добрите произведения ще бъдат подредени в Русенската художествена галерия

Международно биенале "Изкуството на миниатюрата" в Русе
Снимка: Север.бг

Третото издание на Международното биенале "Изкуството на миниатюрата" ще бъде открито на 11 ноември в Доходното здание, Русе. Инициативата стартира пез 2007 г. и се провежда през две години. Целта е да се популяризира и насърчава създаването на миниатюрни произведения на изящните изкуства и фотографията.

Организатор на биеналето е Дружеството на русенските художници със съдействието на Община Русе, Русенската художествена галерия и Съюза на българските художници - София. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе. Финансирането на дейността по подготовката и реализацията на биеналето е осигурено със съдействието на Община Русе, от дарения, спонсори и рекламодатели.

Специално назначено жури ще определя наградите на Международното биенале "Изкуството на миниатюрата”. По думите на зам.-кмета Володя Кенарев тази година ще се намерят повече спонсори, за да бъдат подсигурени адекватни на положения труд и във финансов план награди.

Класираните произведения ще бъдат подредени в изложбените зали на Русенската художествена галерия. Организаторите ще издадат каталог със CD на участващите и наградените творби.



Русе инфо
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар