Вход | Регистрация
Русе 21°C

Успешна благотворителна кампания - мартенички

Успешна благотворителна кампания - мартенички
Regnews.net

Над 300 мартенички изработиха ентусиасти - деца, младежи, майки и татковци в благотворителната кампания, организирана в Горна Оряховица от Василена Стоянова и Лъчезар Любенов.

"Няколко недели подред, в уютна и забавна обстановка, в инициативата се включиха и музикалните звезди Ники Манолов и Стелияна, както и изпълнителката от група "Амфибия". Майките се редуваха при водене и взимане на децата - водеха по 3-4, а татковците показваха на дъщеричките си как да усукват конци. Мартеници с нас правиха и танцьорите от клуб по салса "Амор Етерно" - след работата, танцуваха за децата, а заедно с тях танцувахме всички.", разказа Лъчезар.

800238

Освен "известните", благотворителната инициатива е подкрепена и от много "неизвестни" активисти от села в общината. Някои от майсторите на пролетния български символ са занесли готови мартеници и искрено са се радвали за идеята и инициативността, не крие възторга си младият мъж. Включили са се майки и от съседния град Лясковец.

"Очакваме мартенички да ни донесат и децата от О.Д.К към Младежкия дом. Обещание да се включат лично даде преподавателят им Николай Дремов.", допълни още Лъчо.

Майсторката на ръчно изработени бижута Силвия Добрева даде своя принос в увеличаване на броя мартенички.

Впечатлена от духа и амбицията на младите хора да създават красота и настроение, Мадлена Георгиева от ЦДГ "Първи юни", ги е поканила утре, 12 февруари, да правят мартенички с малчуганите и родителите им в детското заведение.

Като подарък за находчивостта и организиране на благородната инициатива, организаторите получиха като дар за базара кошница, направена от шишарки и декорирана с цветя и мартеници. А Йорданка Танева подари стара керемида с нарисувана на нея икона и бутилка с нарисувана икона, както и ръчно изработени картички от студенти във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар