Вход | Регистрация
Русе 21°C

1086 абсолвенти изпрати Русенският университет

1086 абсолвенти изпрати Русенският университет
Русенски университет "Ангел Кънчев"

С тържествена церемония Русенският университет "Ангел Кънчев" изпрати 1 086 бакалаври и магистри на Випуска 2013. Ректорът, проф. д.т.н. Христо Белоев, лично връчи дипломите на 73-ма от тях, които завършват с отличие. Специални гости на церемонията бяха председателят на Общинския съвет на Русе, засл. проф. Васил Пенчев, зам.-кметът, г-н Димитър Наков, и изп. дл. Главен архитект на Русе, арх. Живка Бучуковска.

"Елитът на днешното ново поколение професионалисти няма граници в своите стремежи и не издига прегради пред мечтите си. Този елит е амбициозен и критичен, търси пътища, а когато не открие път, е готов да го проправи, защото има смелостта да преодолява статуквото и да рискува", заяви проф. Белоев в словото си, отправено към абсолвентите.

1047547

Ректорът ги увери, че на тях обществото ни разчита "да отдават енергията и знанията си за промяна, за постигане на нови стойности във всички области на нашия живот". Той пожела на дипломираните бакалаври и магистри да преследват неотклонно мечтите си и да бъдат сред интелектуалните лидери на нацията ни.

От името на всички абсолвенти първенецът на специалност "Маркетинг", бакалавър по икономика Ралица Красимирова Нарова, благодари на преподавателския колегиум за това, че са научили своите възпитаници да борят за това, което искат.

1047546

"Русенският университет беше мястото, където научихме, че можем да постигнем всичко с труд, желание и търпение. Силно мотивирани и ентусиазирани, преминавайки през всяко изпитание, ние израснахме като личности, готови да се развиват и да градят своето бъдеще", каза тя и призова своите колеги да помнят, че знанието е сила, а тази сила те вече притежават.

Във Випуск’13 13 магистри се дипломират с пълно отличие. От бакалаврите с най-висок успех са инженер-дизайнер Мария Руменова Балабанова и кинезитерапевт Силвия Петева Кирилова. Тази година в елита на випуска се наредиха и двама чужденци. Това са инженер по електроника Мария Топалова от Украйна и бакалавър по европеистика Дурукан Кюрюм от Турция.

Останалите абсолвенти получиха дипломите си за завършено висше образование на тържествени промоции на випуска по факултети.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар