Вход | Регистрация

Русе 21°C

Академичната година е открита!

Най-възрастната студентка в РУ е 57-годишна русенка, която ще учи в специалност „Материалознание и технологии“

Академичната година е открита!
Снимка: Bulphoto

С тържествена церемония днес, в Русенския университет бе открита новата академична година.

Поздравително слово изнесе ректорът на висшето училище, проф. д.т.н Христо Белоев,

2200 са новоприетите студенти в Русенската Алма матер. 60 са първокурсниците, представили се отлично в кандидатстудентските конкурси. Сред тях са Велина Евгениева Павлова от Трявна, специалност "Начална училищна педагогика и чужд език", и Слави Георгиев Георгиев от Русе, който ще учи "Финансова математика. Те поднесоха поздравления от името на новоприетите студенти. В специалност "Материалознание и технологии"ще следва 57-годишна русенка, която е най-възрастният студент, приет в редовна форма на обучение на бакалавърските специалности.

Академичната 2013-2014 г. Русенският университет започва с 50 бакалавърски специалности, две от които нови "Финансова математика" към факултета по Природни науки и образование, и "Социални дейности" към факултета по Обществено здраве и здравни грижи.

Висшето училище обучава в близо 90 магистърски програми и по 42 акредитирани научни специалности.То има двустранни споразумения за международен обмен на студенти ипреподавателис над 200 университета вповече от 45страни в Европа,САЩ, Япония, Русия.

<< Sever.bg във Facebook >> 





Русенски университет "Ангел Кънчев"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар