Вход | Регистрация
Русе 21°C

ВТУ отбелязва Деня на народните будители

Честванията на празника започват с изнасянето на публична лекция още днес

ВТУ отбелязва Деня на народните будители
Снимка: Север.бг

За поредна година Денят на народните будители ще бъде честван тържествено във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Отбелязването на един от най-светлите български празници ще започне в 11 часа на 2 ноември с академично слово на проф. Пламен Легкоступ, след което ще бъдат връчени почетни декански знаци и грамоти.
На официалната церемония също така ще бъдат раздадени грамоти "Maxima cum laude" и дипломи на всички преподаватели във висшето учебно заведение, които са повишени в научна степен или звание в периода от 1 октомври 2010 до 1 октомври 2011 година.
Празничната програма на Великотърновския университет ще започне още днес в 16 часа с изнасянето на публична лекция на проф. Анчо Калоянов. Нейната тема е "Рилска повест" и разглежда средновековното произведение като исторически извор, свидетелстващ за автокефалността на църквата в Търновград до 1469 година.
Отново в 16 часа в 321 аудитория на Ректората, но на 24 октомври, ще бъде изнесена втора лекция, чиято тема е "Защо избрах да остана в България". Авторът Стефан Шарлопов акцентира върху една от най-големите дилеми на всеки българин за последните две десетилетия.



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар