Вход | Регистрация
Русе 21°C

Второкласници с изложба в библиотеката

Експонатите са изработени с различни приложни техники

Второкласници с изложба в библиотеката
РБ "Любен Каравелов" - Русе

Представителна изложба на ученици от СОУ "Христо Ботев ” – Русе е открита в Регионална библиотека "Любен Каравелов”.

Автори на експозицията са второкласниците от Арт клуб "Сръчко”, създаден по проект "УСПЕХ”, с ръководител Десислава Цветкова.

Рисунки, картички, пана, моливници, декорирани плочки, кукли, свещи, хвърчила и много други атрактивни предмети изпъстриха фоайето на културния институт.

962036

Експонатите от хартия, восък, отпадъчни и други материали са изработени от малките художници с различни приложни техники – квилинг, торцевание* и художествено конструиране.

Малките творци получиха поздравления от посетителите на изложбата, очаровани от тяхната сръчност, талант и въображение.

962040

Изключително щастливи бяха родителите, които споделиха, че свободното време на децата им е било ангажирано с полезни занимания, развиващи творческите им възможности и създаващи приятни емоции.

*торцевание - Хартията се нарязва на ленти с ширина 1 см, а след това на квадратчета – 1см х 1см. Всяко хартиено квадратче се поставя между  палеца и показалеца  и с помощта на дървена пръчица (шишче, тънка четка за рисуване) се притиска  и лекосе  завърта. Така готовият елемент се залепя на листа, на който предварително сме поставили лепило (на малки участъци). След като поставим листчето,  внимателно издърпваме пръчицата нагоре.  Елементите са подреждат един до друг, докато  се оформи цялата картина.

Вижте и на видео каква е техниката:

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар