Вход | Регистрация
Русе 21°C

Магистри от Казахстан на стаж в Русе

Магистри от Казахстан на стаж в Русе
Русенски университет "Ангел Кънчев"

Дванадесет студенти от Казахстан гостуват в Русенския университет "Ангел Кънчев". Те са част от програма за десетдневен магистърски стаж по топло и електро-енергетика в крайдунавския град. Бъдещите магистрите са от Казахския национален аграрен университет.

Стажантската програма се реализира по договор между двете висши училища, под ръководството на директора на Центъра за продължаващо обучение на Русенския университет, проф. Пламен Даскалов. Занятията на студентите се провеждат в технологичните бази на Аграрно-индустриалния и Електро факултета. Освен практични и лабораторни занятия магистрите слушат и лекции. В програмата е заложено изучаването на програмната платформа за автоматизирано създаване на проекти Eplan Electric P8, нейния интерфейс и функции и други разнообразни теми.

Дванадесетимата гости прекараха и един ден в  "Топлофикация" - Русе по случай Деня на отворените врати, който се организира от дружеството. Студентите проведоха практика в диспечерската зала на ТЕЦ-Русе. З апознаха се и с процесите по производство и пренос на топлинна енергия, както и с индустриалните съоръжения.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар