Вход | Регистрация
Русе 21°C

Местят Гимназията по зърнопреработване за зимата

Местят Гимназията по зърнопреработване за зимата
Областна администрация - Русе

Дейността на Професионалната гимназия по зърнопреработване в Русе ще се премести в  сградата на Спортното училище "Майор Атанас Узунов”.

Преместването е временно - само за отоплителния сезон, беше решено днес на заседание на Областната комисия по образование, младежки дейности и спорт и Комисията по заетост, председателствани от заместник областния управител Веско Маринов.

Решението беше взето след инициирана подписка от страна на родителите на учениците в гимназията по зърнопреработване. Г-жа Рубина Атанасова, директор на ПГЗХТ "Проф. д-р Асен Златаров”, заяви пред членовете на комисиите, че е извършен оглед на залите в спортното училище, които учениците ще ползват, и те са подходящи, за да се организира добре учебният процес.

До края на този месец процедурата по преместване ще бъде решена нормативно, каза още г-жа Атанасова. Също със срок до края на месеца г-н Димитър Райнов, началник на РИО – Русе, следва да уведоми членовете на комисията по образование за създадените предпоставки и условия за качествено провеждане на учебния процес през зимния период.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар