Вход | Регистрация
Русе 21°C

Отличиха Стефан Тодоров с академичната награда "8-ми декември"

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов връчи общинската академична награда "8-ми декември" на Стефан Тодоров, студент на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

Дипломантът на висшето заведение в специалност "Информатика и компютърна мултимедия” завършва обучението си от семестриални и държавни изпити с отличен успех 6,00.

На празничната церемония в Аулата на ВТУ във връзка с предстоящия студентски празник развълнуваният студент благодари за престижното отличие и заяви, че ще инвестира средствата в продължаване на своето обучение и специализация. Благодари на кмета, на общинските съветници, на своите преподаватели в университета и на семейството си за доброто възпитание, което е получил.

Стефан Тодоров е тринадесетият носител на академичната награда "8-ми декември”. Наградата е в размер на 5 000 евро. Община Велико Търново е единствената в страната, която присъжда ежегодно две академични награди на отличили се и отлични дипломанти на своите два университета и награда за завършен прогимназиален курс на обучение.

1128830
"Уникалният модел и традиция, която сме създали във Велико Търново даде реална възможност на 12 отлични и отличили се дипломанти да стартират успешно своята кариера. Проявих интерес към това какво се  случва с тези 12 души, които вече сме удостоили с наградата. С радост установих, че част от тях вече са в преподавателския корпус на ВТУ, някой са докторанти, други реализират свои проекти, като хора, които работят на свободна практика, част от тях работят по международни проекти и дори са на позиции в Европейската комисия. Убеден съм, че това са едни от най-добрите посланици на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий” и на Велико Търново.", каза Даниел Панов в словото си днес в университета.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар