Вход | Регистрация

Русе 21°C

РУ чества Джон Атанасов с национална борса

РУ чества Джон Атанасов с национална борса
Русенски университет "Ангел Кънчев"

Русенският университет ще бъде домакин на Национална школа и борса за научни идеи в областта на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) на 27 и 28 юни.

В първия ден ще участват над 150 специалисти и учени по компютърни технологии от всички университетски градове в България Те ще дискутират върху 50 доклада.

През вторият ден на борсата ще стартира традиционната Международна научна конференция по компютърни системи и технологии CompSwsTech’ 13, която тази година има 14 -то издание.

Пленарната сесия на конференцията ще открие акад. Благовест Сендов. В програмата на форума са записани 45 доклада на учени от 17 страни, сред които САЩ и Индия. От пет години научните изложения на CompSwsTech се публикуват във виртуалната библиотека на световната Асоциация по компютърни машини (ACM) и се индексират от SC OPUS. Това е

безспорно признание за научния рейтинг на конференцията. Най-добрите доклади, излъчени от всяка секция на CompSwsTech, ще бъдат отличени с кристалния приз на Русенския университет "The Best Paper".

Школата се организира по линията на проекта на Министерството на образованието и науката "Наука и бизнес" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.

И двете събития са посветени на 110-тата годишнина от рождението на изобретателя на компютъра, Джон Атанасов.

<<Sever.bg във Facebook>>



Русенски университет "Ангел Кънчев"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар