Вход | Регистрация

Русе 21°C

Русенец спечели първенството по английски правопис

Най-добрите 20 ученика си оспорваха приза в национално състезание Bulgarian National English Spelling Bee 2012

Русенец спечели първенството по английски правопис
Снимка: sxc.hu

На 12 май в гр. София се проведе финалът на езиковото състезание по правопис Spelling Bee 2012. В него взеха участие 20 финалисти, победители от регионалните състезания, провели се през месец април. Думата Emphasis (ударение) донесе победата на шестокласника Румен Димитров от СОУПНЕ "Фридрих Шилер" – Русе. Наградата за победителя е kindle - електронен четец за книги, която със сигурност ще му помогне да доразвие своите езикови заложби. Всички финалисти, заедно със своите преподаватели по английски език ще участват в летен езиков лагер, през месец юли.

Spelling Bee е Американско състезание, в което участниците спелуват различни думи на английски език. Целта е да се усвои правописа на английските думи по един по-забавен начин. Проведено е за първи път в САЩ през 1925 г., но бързо набира популярност и започва да се организира в много други страни по света.

През 2011г. се проведе първото Националното състезание по правопис на английски език в България, по инициатива на доброволци от Корпус на мира, със сътрудничеството на фондация "Америка за България", като участниците са били около 1000. Тази година интересът беше много по-голям и на предварителните кръгове се явиха над 4000 участници.



_______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар