Вход | Регистрация
Русе 21°C

С Арт фест започва кампанията "Децата на Русе за библиотеката"

Инициативата е на Фондация "Децата на Русе" и ще продължи до декември

С Арт фест започва кампанията "Децата на Русе за библиотеката"
Снимка: Булфото

Кампания "Децата на Русе за библиотеката" стартира от 27 август (събота) и ще продължи до декември. Инициатор на проекта е Фондация "Децата на Русе" в партньорство с Регионална библиотека "Любен Каравелов" и "Обществен фонд Русе".

Целта на кампанията е да популяризира библиотеката като място, което децата да посещават, за да четат, да посещават организирани събития или те самите да са учредители на такива. "Всички инициативи на кампанията се осъществяват с доброволен труд и дарени средства", заяви зам.-директорът на Регионалната библиотека Силва Василева.

Първата проява в кампанията е арт фестивал, който ще се проведе в рамките на пет дни от 10:00 до 12:00 и от 17:00 до 19:00 часа. "Хората, които подкрепят кампанията, като дарят книга или средства за закупуването на такава, ще бъдат наградени с детски арт творби", обеща изпълнителният директор на Фондацията Маринела Колева.

Жителите на Русе могат да станат съпричастни към кампанията, като подарят книга за обогатяване фондовете на библиотеката. Освен от собствените си книжни колекции, желаещите да се включат в инициативата могат да закупят книги от русенски книжарници и да ги дарят за детския отдел в библиотеката.

За всички, които искат финансово да подкрепят идеята, ще бъдат поставени дарителски кутии в книжарниците.
Дарените книги ще бъдат обозначени със специално изработени за кампанията стикери.



Русе инфо
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар