Вход | Регистрация

Русе 21°C

23 години от приемането на Конвенцията на ООН

23 години от приемането на Конвенцията на ООН
Снимка: Община Русе

Концерт по повод 23 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето се проведе вчера в Пленарна зала на Община Русе.

Официални гости на събитието бяха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности" Ирена Петрова, началникът на отдел "Здравеопазване и социални дейности" Мариела Личева, представители на УНИЦЕФ и на институциите от системата за закрила на детето на местно ниво, Общинската комисия за закрила на детето, общински съветници и приемни родители.

Основен акцент в управленската програма на Община Русе са въпросите, свързани с благосъстоянието на децата и младежите, отбеляза кметът Пламен Стоилов. Като пример, той даде извършвания в момента ремонт на 20 детски площадки в Русе, които ще отговарят на европейските стандарти и на всички изисквания за сигурността на  малчуганите.

В заключение г-н Стоилов заяви, че целият екип на Община Русе работи за възраждането на град, в чиято основа са именно децата.

С изпълнения в концерта се включиха формации към Общинския детски център за култура и изкуство, Общинския младежки дом, децата от Дом "Надежда” и доброволците от Клуб "Домино” към Сдружение "Център Динамика” - Русе.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар