Вход | Регистрация
Русе 21°C

30 хил.литра нелегално гориво задържаха на ГКПП Дунав мост

Предотвратена е щета за бюджета в размер на над 20 хил.лв.

30 хил.литра нелегално гориво задържаха на ГКПП Дунав мост
Агенция "Митници"

Русенски митничари разкриха схема за нелегални доставки на горива, съобщават от Агенция "Митници". Автоцистерна с полски регистрационни номера е била спряна за проверка на влизане у нас, тя е пътувала от Чехия за България.

Придружаващите документи на стоката са за превоз на смазочни масла, които трябвало да бъдат разтоварени в склад в Южна България за фирма от Литва.

Митническите служители на ГКПП Дунав мост са поискали от водача на цистерната, полски гражданин, да предостави задължителни по ЗАДС придружителни документи, които удостоверяват плащането, начисляването или обезпечаването на акциза за превозвания нефтопродукт, такива нямало.

Липсват данни за горивата и в митническите регистри, поради което превозваният продукт и автоцистерната са задържани в Митница Русе. Количеството на стоката е 30 хил.л. Взети са проби за лабораторен анализ, който показва, че стоката всъщност е дизелово гориво.

Над 20 хил.лв. е предотвратената щета за бюджета със задържането на превозвания товар. На шофьора на цистерната е съставен акт за установяване на административно нарушение.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар