Вход | Регистрация
Русе 21°C

БЧК участва в европейска кампания

БЧК участва в европейска кампания
Снимка: sxc.hu

Българският Червен кръст, заедно с Червения кръст на осем други европейски страни ще започне кампания за повишаване на информираността за множеството глобални бедствия и хуманитарни кризи, които често остават незабелязани от обществеността.

Кампанията стартира на 18 февруари и цели да повиши информираността за тези тихи бедствия - събития, които са всичко друго, но не и тихи за хората и семействата, засегнати от тях.

Събитието е водено от Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) и отдел Хуманитарна помощ и Гражданска защита на Европейската комисия (ECHO).

В рамките на четири седмици (18 февруари до 15 март) МФЧК/ЧП, ECHO и девет европейски национални дружества на Червения кръст ще се опитат да хвърлят светлина върху няколко малко известни бедствия в целия свят, като широко разпространения глад в Южна Африка, опустошителното земетресение в Таджикистан, както и множество огнища на заболявания в Уганда. Кампанията ще доведе тези бедствия до вниманието на обществеността, политиците в ЕС, дарителите и медиите, за да промени нагласите, що се отнася до осъзнаване на човешкото страдание отвъд ежедневните медийни заглавия.

Официалното откриване на кампанията "Тихите бедствия" ще се проведе на 18 февруари 2013г., в Европейския парламент в Брюксел от 12:30 часа, с участието на европейски парламентаристи, представители на Европейската комисия, европейски правителства, хуманитарни организации и журналисти.

За повече информация по кампанията: www.ifrc.org/silentdisasters и www.redcross.bg/silentdisasters.

 

 

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Източник: Агенция "Фокус"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар