Вход | Регистрация
Русе 21°C

Благотворителна акция за болни деца

Художник и актьор ще стартират инициативата

Благотворителна акция за болни деца
Огнян Балканджиев

Художникът Огнян Балканджиев и актьорът Илия Деведжиев ще отбележат началото на Китайската нова година с благотворителна инициатива.

Балканджиев ще рисува с туш и четка върху ръчно изработена хартия черни водни змии за стабилност, сила и находчивост. Деведжиев пък е подготвил от торбата със смешки само вицове за тъщи и свекърви.

"Доставя ми удоволствие да работя за децата. Дълги години съм илюстрирал детски книжки, а от 5 г. работя за куклен театър, заедно с актьора Илия Деведжиев.", сподели за Север.бг Огнян Балканджиев.

Традиционният пърформанс ще се проведе днес за трета година. Благотворителната акция е с начало 17:00 ч. в Mall Rousse и ще продължи, докато има хора, обясни Бояджиев.

Първата година инициативата е преминала при много голям интерес. Тогава творците са инициирали благотворителността за децата от болницата. През втората година с набраните средства са подпомогнати малките художници от училището по изкуство.

Тази година лаготворителната акция ще помогне за закупуването на памперси и други необходими хигиенни материали за лежащо болните от Дома за деца и младежи с умствена изостаналост с. Просторно, като благодетели са обещали да удвоят събранататази вечер сума.

Според Древна китайска мъдрост змия в къщата е добра поличба, защото означава, че семейството няма да живее в лишения.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар