Вход | Регистрация
Русе 21°C

Ваньо Танов става пак шеф на митниците

Ваньо Танов става пак шеф на митниците
Снимка: Булфото

Ваньо Танов отново ще поеме ръководството на Агенция "Митници", съобщи министърът на финансите Румен Порожанов.

По думите му настоящият шеф на Агенция "Митници" Павел Тонев ще подаде оставка днес и на негово място ще бъде назначен едно от главните действащи лица в скандала "Мишо Бирата" - Ваньо Танов.

Според Порожанов Танов е единственият човек, който може да вкара в ред проблемите в Агенция "Митници": Надявам се да се сформира експертен екип, който да се занимава с подобряване на събираемостта на тази агенция, която към момента е незадоволителна.

Танов заемаше поста от 6 август 2009, до 22 август 2013 година, когато беше освободен със заповед на Петър Чобанов. Преди да оглави митниците, Танов беше директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР от 2005 до 2007 г., когато подаде оставка.

През 2011 г. името му беше намесено в скандал с изтекъл запис на телефонен разговор между него и тогавашния премиер Бойко Борисов, станал известен като "Ало, Ваньо". Записите бяха разпространени в медиите. От тях се разбира, че Борисов настоява да се спре акция срещу директора на фабрика "Леденика" Михаил Михов.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар