Вход | Регистрация
Русе 21°C

Великденско хоро ще се вие в Русе

В традиционната празнична програма ще има томбола с многобройни и атрактивни награди

Великденско хоро ще се вие в Русе
Снимка: Север.бг

На Великден, 15 април, пред сградата на Община Русе за дванадесети път по традиция ще се извие голямо хоро. Организатори на инициативата са Община Русе и Фолклорен танцов театър "Найден Киров".

В концертната програма "Великденско хоро", която започва в 10:30 часа, ще вземат участие оркестър, солистки и детски ансамбъл към ФТТ "Найден Киров", както и ансамблите "Здравец" и "Русчуклийче" и школата по народно пеене при Общинския детски център за култура и изкуство. Водещи на празника ще бъдат артистите от ДТ "Сава Огнянов" Ралица Константинова и Любомир Кънев.

Освен изпълнения на съставите, зрителите могат да видят и да участват в интересните конкурси и състезания, които са подготвени: надпревара за най-здраво яйце – борец, конкурс за най-красиво писано яйце, за най-добре аранжирана кошница с яйца и най-хубав великденски козунак. Те ще бъдат оценявани от компетентно жури, като са предвидени награди за победителите.

В края на празника ще бъде разиграна томбола. Над 100 награди, предоставени от множество русенски фирми, очакват късметлиите на връх Великден - куверти за елитни русенски ресторанти, модна конфекция, предоставена от шивашки фирми, талони за пазаруване, стоки за бита и др. Най-големите награди остават традиционните живи агне и прасенце. Осигурена е още една голяма награда, а именно телевизор.

 

_________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар