Вход | Регистрация
Русе 21°C

Денонощна туристическа информация в Русе

Услугата ще допринесе за развитието на туризма в крайдунавския град

Денонощна туристическа информация в Русе
Снимка: Община Русе

Информационен терминал вече осигурява денонощен безплатен достъп до информация туристическа и административна информация в Русе. Монтираното устройство пред сградата на Центъра за административно и информационно обслужване на Общината беше официално открито днес, съобщиха от местната администрация.

На събитието присъстваха зам.-кметът по Европейско развитие Страхил Карапчански, зам.-кметът по Хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът на ОП "Русе Арт" Анжела Иванова и други.

По думите на Карапчански, откриването на информационния терминал е поредният реализиран проект в подкрепа развитието на туризма. Зам.-кметът е уверен, че това ще повиши интереса към туристическите услуги, предлагани на територията на Община Русе.

Системата ще бъде достъпна от цялата страна и ще бъде полезна както за жителите, така и за гостите на града, сподели Анжела Иванова. Проектът за съоръжението е част от Програмата за развитие на туризма на Община Русе и е на стойност 20 хиляди лева.

Представителите на фирмата изпълнители на проекта, Петър Вълков и Кристиян Вълков демонстрираха как се борави с най-новата и иновативна услуга и какви са възможностите на системата.

Устройството осигурява достъп до разнообразна информация. На този етап устройството работи на два езика (български и английски). В близките две години, терминалът ще може да предоставя информация и на други езици.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар